torstai 6. heinäkuuta 2017

kesäretkinostalgiaa
Näissä maisemissa tuli seikkailtua monet kesäretket
tyttäriemme ollessa pieniä.
Kissanpennut olivat aikanaan ehkä se ehdottomin vetonaula.
Merentyttären toiveesta käväisimme verestämässä muistoja.
Olipa sykähdyttävää, muistelimme lapsuusaikojensa visiittejä
ja kiertelimme tutkaillen mielenkiinnolla mennyttä. 16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Taitanet tuntea vallan hyvin tämän nostalgisen paikan:) Oli hauskaa kierrellä aikuisen tyttären kanssa siellä. Liikutti, miten merkityksellisiä tunnemuistoja hänelle on jäänytkään ja miten innolla hän suhtautui käyntiin, paikan muutoksiin ja uudistuksiin. Taisi neitostakin hiukan läikytellä. Viihdyimme vallan hyvin!

   Poista
 2. Oioi, onpa kaunista, houkuttelevaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä hurmaava Toivosen eläinpuisto ja talonpojanmuseo löytyy Keski-Pohjanmaalta, Kälviältä. Paljon kiehtovaa nostalgiaa ja kaunista katseltavaa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Jotenkin liikuttavan ihania ja samalla puhuttelevia. Tuleva ope tutkailikin hymyn kera mietteliäänä koulurakennusta .. Ja onhan tuo ollut sekatavarapuodin elokin hiukan erilaista kuin nykyisissä jättimarketeissa!

   Poista
 4. Tuollaisesta emalilautasesta, erilainen kuvio vain, on tullut lusikoitua puuroa tyttösenä.
  Kaunista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat nuo emaliastiat monen lapsuusmuistoissa. Itse muistan emaliastioita lähinnä maalta mummolasta, varsinkin emalikulhoja.

   Heinäkuun lumoa marliska!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kuten Sadulle tuossa aiemmin kerroin, paikka on pienimuotoisen maalaispiirin eläinpuisto ja talonpojanmuseo Keski-pohjanmaalta. Talonpojanmuseo on kasvanut jatkuvasti ja siellä on minusta varsin viehättävästi ja laajasti koottu tietämystä keskipohjalaisen maalaiskylän elämänmenosta viime vuosisadan alkupuolelta. Katseltavaa riittää niin lapsiperheille kuin aikuisille. Lasten suosiossa ovat tainneet eläinpuiston osalta olla kautta aikojen varsinkin kissan- ja koiranpennut. Ja tokihan sieltä löytyy kaffila ja lahjapuoti. Oiva retki- ja elämyskohde!

   Poista
 6. Herättää muistoja 50-60-luvuilta. Kuvat tuovat mieleen esineitä ja asioita jotka on jo unohtanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvatenkin monikin kulkija havahtuu tuollaisessa muistojen paikassa unohduksiin jääneisiin asioihin ja tavaroihin niitä nähdesssään. Uskon tuolla kuulee aikas usein innostuksen ja ilahduksen huudahduksia liikutuksen läikkeen ohessa. Hienoa, että historiaa voi kokea myös näin konkreettisesti, kaikki nuo esillä olevat todentavat elettyä aikaamme.

   Poista
 7. Ihana paikka! Tuolla käytiin puolison kanssa viime kesänä ja sain samalla tavata blogituttavani, jonka kanssa oli jo pitkään vaihdeltu kommentteja ja ajatuksia netin kautta.
  Suloista viikonvaihdetta Sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että Piipe, teillä on ollut varmasti suloinen tapaaminen!

   Ihanaista viikonloppua myös sinulle siskonen♥

   Poista
 8. nämä kuvat tuovat muistoja mieleen:)

  VastaaPoista